Skip to content

Rakennustyömaan sääsuojaus

ADELANTE TELINEET OY

Rakennustyömaan sääsuojaus

Suomen ilmasto tarjoaa yllätyksiä rakentajille ja rakennuskohteille ympäri vuoden, joten laadukas rakennuskohteen sääsuoja on todella välttämätön. Jää, lumi, sade, aurinko ja myrskyt voivat aiheuttaa paljon sekaannusta rakennuskohteissa ja siirtää myös suunniteltua valmistumispäivää. Laadukas sääsuoja mahdollistaa työskentelyn rakennuskohteessa säällä kuin säällä riippumatta siitä, mitä ilmasto kulloinkin tarjoaa. Vaikka saattaa tuntua, että sääsuojauksen kustannukset nousevat turhaan, tämä ei pidä paikkaansa. Suojajärjestelmät rakennuskohteessa tuovat itse asiassa positiivisempia vaikutuksia. Rakennuskohteet eivät menetä kallista työaikaa, työntekijät, kohde sekä kaupunkilaiset ovat suojattuja ja myös tehtyjen töiden laatu ei kärsi. Jotta rakennuskohde valmistuisi ajoissa, olisi järkevää sisällyttää sääsuojajärjestelmien asiantuntija projektiin jo alkuvaiheessa.

Yrityksemme toimenpiteet, jotka ansaitsevat ehdottomasti maininnan

Vuonna 2006 perustettu Adelantetelineet.fi tarjoaa Saksalaisen Wilhelm Layherin telinejärjestelmiä ja kattorakenteita. Tässä mainitsemme joitakin suurimpia hankkeita, jotka ansaitsevat ehdottomasti huomiota. Näitä ovat Noblessnerin satamakaupunki, Auveren voimalaitos ja Neste Oilin Kilpilahti-tehdas Suomessa, jotka olivat riittävän monimutkaisia ja usean vuoden mittaisia projekteja.

Noblessnerin satamakaupunki sijaitsee Kalamajassa, lähellä Lentosatamaa, tsaarinaikaisen sukellusvenetehdasalueen alueella, joka on ehdottomasti yksi Tallinnan mielenkiintoisimmista kiinteistökehitysprojekteista. Adelantetelineet.fi on aktiivisesti osallistunut uuden asuin-, liike- ja vapaa-ajan ympäristön rakentamiseen auttamalla rakennusyrityksiä monimutkaisten projektien turvallisten telinejärjestelmien ja väliaikaisten suojakattojen kanssa. Myös Noblessnerin satama-alueella on kunnostettu muita vanhoja tehdasrakennuksia, joissa aikaisemman erinomaisen yhteistyön ansiosta Adelante on ollut apuna myös näillä kohteilla omilla telinejärjestelmillään ja suojakattoillaan. Toinen mielenkiintoinen kohde oli Tallinnan Ironman Triathlonin juoksureitin yli Nunne-kadun rakennettu silta, joka asennettiin yhteistyössä AS Merko Ehitus Eestin kanssa. Tässä kohteessa Adelante Telineet teki yhteistyötä Layher Baltic UAB:n insinöörien kanssa, jotka avustivat projektin laatimisessa.
Lue lisää: Noblessnerin satamakaupunki

Sääsuojajärjestelmät

Adelantetelineet.fi sääsuojajärjestelmät sisältävät suojapaneelit, telinepeitteet ja sääsuojakatokset, ja niitä tarjotaan sekä vuokraukseen, myyntiin että asennukseen ja purkamiseen.

Telinepeitteet

Rakennustelineiden suojakalvot tarjoavat hyvän suojan pölyltä ja erilaisilta sääolosuhteilta rakennuskohteessa. Suojaverkko suojaa sekä työntekijöitä että kaupunkilaisia putoavalta roskalta tai työkaluilta ja samalla luo tehokkaan ja vakaan suojan rakennuksen ympärille.

Suojapaneelit ja kattorakenteet

Suojapaneelit ovat tehokkaita estämään pääsyn rakennuskohteeseen. Suojapaneelit ovat helppoja puhdistaa ja samalla ne tarjoavat hyvän suojan melulta. Sääsuojajärjestelmiin kuuluvat myös kattorakenteet, jotka ovat turvallisia, visuaalisesti houkuttelevia ja helposti asennettavia. Kattorakenteet asennetaan käyttäen Layher Allround-moduulitelinetarvikkeita tai SpeedyScaf-kehystelineitä. Kattorakenteiden valikoima on riittävän laaja, ja täältä on mahdollista löytää jokaiselle rakennuskohteelle sopiva ratkaisu.

Layher Keder on erinomainen ratkaisu jokaiselle rakennuskohteelle, joka peitetään PVC-vesitiiviillä pressukatteella. Keder mahdollistaa jopa 18 metriä korkeiden kattojen rakentamisen ilman nosturin apua. Jos tarvitaan vielä suurempia korkeuksia, Keder XL on juuri siihen tarkoitukseen luotu. Layherin valikoimassa on myös kasettikatot ja liikuteltavat katot. Liikuteltava katto on taloudellisin laajennus, ja sen alustaa voidaan siirtää juuri sinne, missä työtä tehdään sillä hetkellä. Kasettikattoa puolestaan asennetaan pitkäaikaisten rakennusprojektien yhteydessä, ja sen avulla voidaan luoda jopa yli 34 metriä ulottuvia katoksia.

Ilmastikukaitse