Skip to content

3 tärkeintä syytä käyttää rakennustelineitä

ADELANTE TELINEET OY

3 tärkeintä syytä käyttää rakennustelineitä.

Tässä artikkelissa tuomme esiin 3 tärkeintä syytä käyttää rakennustelineitä. Telineet ovat väliaikaisia alustoja, joita käytetään rakennusprosessissa, rakenteiden korjauksessa, puhdistamisessa ja myös rakennusmateriaalien nostamisessa ja säilyttämisessä telineillä, jotta taataan paras työnjärjestys. Telineet asennetaan ennen rakentamista tai huoltotöiden aloittamista, ja riippumatta rakennuksen tai rakenteen koosta, telineet ovat aina tarpeellisia. Kaikkea tätä tehdään myös työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi rakennuksen huollon tai rakentamisen aikana.

Alla on 3 tärkeintä syytä käyttää rakennustelineitä ja miksi rakennusteollisuus käyttää telineitä: 

Telineet takaavat turvallisuuden

Turvallisuus on rakennustyömailla ensisijaisen tärkeää, ja siksi telineiden käyttö muuttuu merkittäväksi työntekijöille turvallisen työympäristön luomisessa, kun he työskentelevät rakennuksen rakentamisen aikana maanpinnan yläpuolella. Telineiden käytön toinen etu on, että ne tarjoavat tasaisen ja tasapainoisen työalustan, joka mahdollistaa useamman työntekijän työskentelyn samanaikaisesti. Tämä on välttämätöntä, koska se mahdollistaa rakennustöiden nopeamman ja järjestäytyneemmän suorittamisen, ja työntekijöillä on helpompi säilyttää tasapaino, minkä ansiosta perusteettomien onnettomuuksien todennäköisyys vähenee ja riskit hallitaan. Telineille asennettujen alustojen kaiteet ovat välttämättömiä turvallisuuden kannalta ja vähentävät myös loukkaantumisriskiä. Lisäksi telineet ja telinepeitteet ovat tärkeitä myös jalankulkijoiden turvallisuuden varmistamiseksi. Lue lisää: Telinepeitteet

Helppo ja mukava pääsy

Korkeiden rakennusten rakentaminen ei ole helppo tehtävä, koska rakennuksissa on paljon paikkoja, joihin työntekijöiden on lähes mahdotonta päästä ilman telineiden apua. Nämä voivat sijaita rakennuksen seinillä tai kattojen alla, ja telineiden avulla kaikki tuodaan käden ulottuville. Näin ollen telineet ratkaisevat myös tämän ongelman, ja työntekijät voivat keskittyä työhönsä ongelmitta ja ilman riskejä. Eri telineiden ratkaisut tarjoavat yksinkertaisia ratkaisuja työtehtävien helpoksi ja tehokkaaksi suorittamiseksi.

Sijaintietu

Rakennustelineiden suuri etu on niiden strateginen sijainti, jonka telinealusta tarjoaa työntekijöille. Vaikka tähän tarkoitukseen voidaan käyttää myös tikapuita, ne eivät kuitenkaan tarjoa tukevaa työalustaa, jossa työntekijät voivat työskennellä turvallisesti. Telineiden avulla työntekijät pääsevät suoraan seinän tai katon osien eteen, mikä takaa parhaan työnjärjestyksen. Lisäksi tikkaat eivät mahdollista useamman työntekijän työskentelyä vierekkäin ja samanaikaisesti.

Edellä mainitun perusteella pitäisi olla selvää, että rakennustelineet ovat erittäin tarpeellinen osa rakennusteollisuudessa, eikä ole väliä, onko kyseessä rakentaminen tai minkä tahansa rakennuksen korjaus tai huolto. Telineet eivät ainoastaan nopeuta rakennustöiden valmistumista, vaan takaavat myös työntekijöiden ja jalankulkijoiden turvallisuuden rakennustyömailla. Siksi on ehdottomasti löydettävä luotettava telineiden asentaja omiin rakennustöihisi.

Haluatko ammattitaitoista telineiden asennuspalvelua? Ota meihin yhteyttä heti! Yhdeystiedot